featured image
January 25, 2019 by admin Corporate, Personnel 0

Henkilöstökuvaukset yrityksen tiloissa | Henkilöstökuvat Oulu

Henkilöstökuvaukset yrityksen tiloissa | Henkilöstökuvat Oulu

Optimoitu prosessi

Teen paljon yritysten henkilöstökuvauksia ja olen pyrkinyt optimoimaan kuvausprosessin niin omaa tehokkuuttani kuin myös asiakkaan ajankäyttöä ajatellen. Henkilöstökuvia käytetään paljon yrityksen henkilöstön yhteystietosivulla sekä kulkukorteissa.

Henkilöstökuvaukset onnistuvat yrityksen omissa tiloissa, jolloin henkilökunnan ei tarvitse erikseen lähteä studiolle kuvattavaksi. Teen yrityksen tiloihin kuvauspisteen, joka käsittää kuvaustaustan sekä salamavalot, jolla hoidan henkilön valaisun. Tilan omalla valaisulla ei ole väliä. Normikokoinen neuvotteluhuone tai aulatila sopii tähän tarkoitukseen hyvin.

Tulen paikalle n. tuntia ennen sovittua kuvausaikaa katsomaan kuvauspaikan sekä pystyttämään kuvaustaustan (taustana voi toki ottaa myös toimitilan omaa miljöötä niin haluttaessa, usein simppeli neutraali tausta kuitenkin toimii hyvin) ja kuvausvalot.

Jos kuviin halutaan tietynlainen vaatetus (firman paita yms.) niin tästä on hyvä tietysti informoida kuvattavia etukäteen.

Riippuen hieman kuvauksista, niin tunnissa ehditään kuvaamaan 20 – 30 henkilöä. Otan melko paljon kuvia per henkilö, jotta saataisiin varmasti monipuolisesti kuvia ja ilmeitä, joista sitten valita se lopullinen viimeisteltävä kuva.

Teen kuvien karsinnan ja toimitan netin kautta katsottavaksi 3 – 6 mielestäni parasta kuvaa, joista sitten asiakas valitsee sen mielestään parhaan kuvan, jonka vielä viimeistelen. Kuvan viimeistelyllä tarkoitan sitä, että kuvan valoisuus, kontrastit ja värit ovat ok sekä jos kasvoissa on näppyjä, ylimääräistä punoitusta, kiiltoja yms. niin poistan ne. Samoin jos on huonosti nukuttu yö ja tummat silmän aluset, niin vaalennan myös niitä.

Riippuen omasta kalenteristani ja kuvattavien määrästä, pyrin toimittamaan viimeistellyt kuvat 1-2 päivän sisällä siitä, kun saan lopulliset kuvavalinnat asiakkaalta.

Yrityksellä henkilökuntaa usealla eri paikkakunnalla?

Jos yrityksellä on henkilökuntaa usealla eri paikkakunnalla, tämä ei ole ongelma. Minulla laaja verkosto valokuvaajakollegoita eri kaupungeissa, joita voin tarvittaessa käyttää kuvaajana. Jotta kuvista tulisi samanlaisia, kuin esim. täällä Oulussa kuvaamani, ohjeistan heitä mitä valoja, valonmuokkaimia ja valotehoja käyttää. Ammattilaisina he osaavat sitten kuvata samantyyliset kuvat.

Vincit Oulu henkilöstökuvaus

Kuvasin tiistaina Vincit Oulun henkilöstön (kuvassa muutamat kuvattavista) heidän toimitiloissaan aamupäivällä. Iltapäivällä lähetin koevedoskuvat katsottavaksi. Keskiviikkoaamuna sain listan valituista kuvista ja puolilta päivin lähetin viimeisteltyjen kuvien latauslinkin asiakkaalle.

Miltä yrityksesi henkilöstökuvat näyttävät nettisivuilla? Näyttävätkö ne laadukkailta? Onko niissä yhtenäinen tausta? Vai onko ne kännykällä napattu ja jokainen erilaisella taustalla?

Jos henkilöstökuvanne tarvitsevat päivitystä tai henkilöstönne on kasvanut viime aikoina, nyt on hyvä hetki ottaa yhteyttä, niin suunnitellaan tarpeisiinne sopivat henkilöstökuvat.

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.